Butiks billede

Europæisk dækmærkning

EUROPÆISK DÆKMÆRKNING (EC.1222/2009)
Den 1. november 2012 træder de nye regler om mærkning af dæk i kraft, for at fremme sikker, økonomisk og miljøvenlig transport i europa. Den nye dækmærkat indikere dækkets præstationer på 3 vigtige områder; rullemodstand, bremseevne på våd vej samt udvendig støj.


Foruden de basale informationer som fremgår af dækmærkaten, hjælper Maribo Dækcenter med detaljerede oplysninger om andre kritiske faktorer som hjælper dig med at træffe det bedst mulige valg. Mærkatens informationer er nok vigtige, men fortæller kun om en del af dækkets samlede egenskaber. Det er vigtigt at vide, at optimal brændstofeffektivitet og vejgreb på våd vej i høj grad afhænger af at dæktrykket vedligeholdes korrekt.

Forhandlerens ansvar:
Fra den 1. november skal forhandleren opfylde følgende krav:

1) Alle dæk til person- eller varebiler*, produceret efter 30. juni 2012, der udstilles eller på anden vis er synlig for kunden, skal bære den officielle dækmærkat eller vise en kopi af mærkaten i umiddelbar nærhed af dækket. Forhandleren skal videregive mærkatinformation til kunden før et eventuelt salg, også på dæk der ikke udstilles. Mærkatinformation ska fremgå af alt teknisk salgsmateriale (manualer, brochurer, foldere og kataloger) inklusive hjemmesider.

2) Når dæk tilbydes, enten på telefon, personligt eller online, skal forhandleren videregive mærkatinformation. 

3) Klasse for brændstofeffektivitet, vejgreb på våd vej, samt udvendig støj skal fremgå af kundens faktura eller på bilag til denne. 

Daekmaerkning
* Visse dæk er undtaget, såsom off-road dæk, pigdæk og racing dæk.